1. Home
  2. /
  3. Onze zorg

Palliatieve zorg

Wij bieden palliatieve/terminale zorg; zorg die nodig is als een arts verklaart dat u ongeneeslijk ziek bent en naar verwachting nog maar maximaal drie maanden te leven heeft. Onze zorg is niet gericht op genezing, wel op alles wat het leven nog zo aangenaam mogelijk kan maken.

Daarom krijgt u in ons hospice zorg, ondersteuning en begeleiding in een laagdrempelige warme en huiselijke sfeer. Gediplomeerde verpleegkundigen en voor de palliatieve zorg opgeleide vrijwilligers zetten zich in om de juiste ondersteuning te bieden die aansluit bij uw wensen en onze mogelijkheden.

24/7 ondersteuning

In Hospice Zenit voelt het voor velen bijna net als thuis:

  • u heeft een eigen gemeubileerde ruimte met badkamer;
  • uw kamer heeft direct toegang tot een eigen terras en de fraai aangelegde tuin;
  • het hart van ons hospice is de gezellige huiskamer;
  • iedereen is welkom, inclusief uw huisdier;
  • bezoekers kunnen in overleg blijven slapen, op uw kamer of in de logeerkamer.
  • lekker eten, ook voor het bezoek. Wilt u spaghetti volgens eigen recept? Onze keukenvrijwilligers gaan graag voor u aan de slag. En natuurlijk houden we zoveel mogelijk rekening met uw dieet, uw voorkeuren en gewoonten.

Voor onze gasten

Sterven is loslaten; afscheid nemen van het leven en de geliefden.

Hospice Zenit biedt u dag en nacht de ondersteuning waar u op dat moment behoefte aan heeft. Afgestemd op uw wensen krijgt u liefdevolle aandacht en professionele palliatieve zorg. Dit alles in een huiselijke omgeving. U bent onze gast zodra wij voor u mogen zorgen in het hospice en u houdt zoveel mogelijk zelf de regie.

Palliatieve terminale zorg

Palliatieve zorg is zorg aan mensen die niet meer beter kunnen worden en die behoefte hebben aan ondersteuning in medisch, verpleegkundig, psychologisch, sociaal en spiritueel opzicht. Het doel is te bereiken dat onze gasten (zo noemen wij de mensen voor wie we zorgen) zich zo comfortabel mogelijk voelen. Ook de ondersteunende zorg voor de naasten van de gast behoort tot de palliatieve zorg.

Terminale zorg is de zorg in de laatste levensfase, met een levensverwachting van maximaal drie maanden. In Hospice Zenit krijgen gasten die zorg van huisartsen, verpleegkundigen, verzorgenden, en vrijwilligers. Op afroep zijn ook andere disciplines beschikbaar. Ernstig zieke mensen weten zich daardoor steeds omringd door deskundige en betrokken zorgverleners. Het verzorgingsgebied van Hospice Zenit is Noord-Limburg en (delen van) de aanpalende Brabantse gemeenten. De gasten van het hospice behouden zelf de regie over hun leven.