1. Home
  2. /
  3. Nieuws

Hospice op vrijwilligersmarkt

Herdenkingsdienst

De herdenkingsviering vond plaats in het sfeervolle theehuis in het Odapark.
Mirjam Aarts zorgde voor de muzikale omlijsting.
Veel mensen bedankten voor de goede zorg in het hospice en voor deze mooie viering.

Aan het begin van dit jaar droeg Lilian Keijzer-Bors (70) de voorzittershamer van Hospice Zenit over aan Gerard Kersten (65). Keijzer-Bors is trots dat ze een positieve bijdrage heeft kunnen leveren aan de ontwikkeling van het centrum voor palliatieve terminale zorg in Venray. “Wat me het meeste voldoening geeft?”, herhaalt ze de slotvraag in het dubbelinterview. “Dat het hospice door de Venrayse gemeenschap op handen wordt gedragen. Voor veel mensen voelt het als een warm bad. Daar zijn wij als bestuur, professionele hulpverleners en alle vrijwilligers wel trots op, ja.”

 

lees verder klik hier
Wisseling van voorzitter

Psychische kwetsbaarheid

Op maandagavond 28 februari was er een thema avond over: gasten met een psychische kwetsbaarheid. Liesbeth van Aarsen en Armand Jeuken gaven vanuit hun werk in het VvGi, een lezing hierover aan onze zorg- en kookvrijwilligers, beroepskrachten en vrijwilligers van het VPTZ thuis. In de Kemphaan luisterden zo’n 45 mensen naar een interessant verhaal, dat herkenbaar was, mede door de vele voorbeelden. Er was ook voldoende ruimte voor vragen. We hebben inzicht gekregen in ziektebeelden en wat mensen nodig hebben. Het gaat ons zeker helpen oom het werk nóg beter uit te voeren.

Kerstbijeenkomst

Donderdagavond 15 december werden we warm welkom geheten door Casita, voor een kerstbijeenkomst in Graaf ter Horst.
Het was gezellig druk; maar liefst ruim 100 vrijwilligers en medewerkers waren aanwezig.
Er werd genoten van lekkere hapjes en drankjes, tussen alle gesprekken door.
De bijzondere spreker, Wim Daniëls, hield een humorvol, herkenbaar, ontroerend pleidooi voor behoud van het dorp, goede nazorg, dialect, kleinschaligheid en mekaar accepteren zoals je bent want “ik ben anders, net als jij “.
Nicole Mulders, dochter van een gast, schreef een prachtig boekje “Gezichten van het hospice”.
Lilian Keijzer reikte het eerste exemplaar, in bijzijn van Nicole en haar familie, uit aan Nel van Dijck.

Na afloop kregen alle aanwezigen het boekje mee om thuis rustig te lezen.
Lilian Keijzer bedankte het vertrekkende bestuurslid Joke Born voor haar inzet en werkzaamheden de jubilarissen, Arijanne Duijser, Theo Janssen, Gerry Leerkamp en Lies Feijen ontvingen een cadeau. Petra van Enckevort werd, als nieuw bestuurslid, voorgesteld aan iedereen.
Lilian gaf zelf het stokje van het voorzitterschap door aan Gerard Kersten.
Bij het vertrek werd iedereen verblijd met een geurig presentje naar keuze, als dank voor de inzet in het afgelopen jaar.  Iedereen vertrok met een warm gevoel!

Hospice Zenit kijkt vooruit