Verblijf in Hospice Zenit

Artikelindex

Hospice Zenit heeft zes grote gastenkamers, met eigen badkamer en toilet.
Er zijn ook voorzieningen voor naasten.
Er is veel aandacht voor goede zorg.
Er werken in het hospice verpleegkundigen, verzorgenden en vrijwilligers. (Medewerkers)


De kamer

Elke kamer is van alle gemakken voorzien, ook van de gemakken van thuis. Er is plaats voor de eigen luie stoel en de extra grote tv. En voor dat dierbare schilderij aan de muur, of het antieke tafeltje met de foto's. Een gezelschapsdier meenemen is mogelijk. Wij willen dat onze gasten zich helemaal thuis kunnen voelen en daarin ook de regie houden. Vandaag zin in spaghetti volgens eigen recept? Dan koken de vrijwilligers spaghetti, volgens dat recept.
Elke kamer heeft verder een eigen terras dat overgaat in de mooie, grote tuin.


Voor naasten

Indien gewenst plaatsen wij voor de partner of naaste een bed op de kamer. Er is ook een logeerkamer, voor wie dat prettiger vindt. Daarnaast heeft hospice Zenit een gezellige woonkamer. De grote tafel biedt ruimte voor spelletjes of puzzels, en er kan ook gezamenlijk worden gegeten. Of gepraat. Verder zijn er verschillende sfeervolle zithoekjes ingericht. Er is een stilteruimte voor bezinning, meditatie of gebed.
Net als thuis zijn naasten 24 uur per dag welkom, er zijn geen vastgestelde bezoektijden.


De zorg

Als sterven in de thuissituatie niet meer mogelijk is, kan opname in een hospice een goed alternatief zijn. Daar is 24 uur per dag een speciaal voor de terminale zorg opgeleide verpleegkundige aanwezig. Ter ondersteuning zijn er geschoolde vrijwilligers. De eigen huisarts behoudt de verantwoordelijkheid voor de medische zorg. Als dat om wat voor reden dan ook niet kan, neemt een huisarts uit Venray die taak over. Eigen hulpverleners, zoals pastoor of dominee, en ook de eigen kapper of pedicure zijn welkom in Zenit. De medewerkers beschouwen de patiƫnten als hun gasten.


De medewerkers

Beroepskrachten:
In hospice Zenit is een vast team van verpleegkundigen en verzorgenden verantwoordelijk voor de zorg. Zij werken volgens de protocollen en richtlijnen van onze samenwerkingspartner Proteion Thuis. 
Via Proteion Schoon werken er huishoudelijke hulpen in ons hospice.

Vrijwilligers
Er zijn vrijwilligers voor de directe zorg en vrijwilligers voor de indirecte zorg.
De vrijwilligers van de directe zorg assisteren de verpleegkundigen, en ondersteunen daarnaast de mantelzorgers. Zij zijn er voor praktische hulp, om te luisteren, als gesprekspartner of als gezelschap. De gasten geven zelf aan of en hoe zij die hulp willen; zij houden te allen tijde zelf de regie. Lees meer via menu vrijwilligers.
Daarnaast is binnen ons hospice nog een grote groep vrijwilligers actief op allerlei andere terreinen. Zij koken bijvoorbeeld, onderhouden de tuin of verzorgen de was. Anderen doen weer boodschappen of administratieve taken. Lees meer via menu vrijwilligers

Bekijk enkele foto's