Vrijwilligers gezocht voor de zorg

Vrijwilliger in de zorg (Zie ook de vacature onder de knop "Vacatures"

Wij bieden zinvol vrijwilligerswerk voor mensen die graag iets willen doen voor een ander. We hebben verschillende soorten vrijwilligerswerk. We zoeken nu mensen voor ondersteuning in de zorg.

Wat houdt het in:
In het hospice is altijd (dag en nacht) een verpleegkundige aanwezig. Die wordt altijd ondersteund door een vrijwilliger van de zorg. Deze vrijwilligers krijgen van ons een gedegen cursus, die hen voorbereidt op het werk in het hospice. Denk hierbij aan:

•  informatie over de terminaal zieke mens,
  •  communicatie en samenwerking,
  •  tiltechnieken,
  •  lichamelijke zorg,
  •  pijn en stervensfases,
  •  rouw en verlies,
  •  spiritualiteit, religie en zingeving.

De cursus wordt aangeboden in groepsverband en is ook voor mensen die vrijwilliger willen worden in hospice Mariaweide in Venlo. De eerste lesavond is op 11 oktober 2017.

Tijdens de cursus loopt men ook een aantal keren mee in het hospice om het te ervaren en te leren. Na de cursus gaat men zelfstandig aan het werk volgens een ruim van tevoren gepland rooster.

Informatie avond voor belangstellenden.
Op woensdagavond 6 september om 19.30 uur, is er een informatieavond in het hospice. Daar wordt verdere uitleg gegeven over dit vrijwilligerswerk. Tevens is er veel gelegenheid om met de huidige vrijwilligers te praten. Zij weten wat het werk inhoudt en wat het je kan brengen.